Over onze loopgroep

Ontstaan door een groepje buurtgenoten die in 1994 aan hun conditie wilden werken

Ontstaan van een echte vereniging

Onder leiding van trainer Cees Nuyten trokken enkele sportievelingen (in het begin voornamelijk vrouwen) regelmatig de loopschoenen aan, om gezamenlijk een rondje te lopen.
Gaandeweg sloten steeds meer mensen zich bij dit groepje aan en zo is Loopgroep Galder ontstaan. De groep groeide geleidelijk uit tot een groep van buurtgenoten en bekenden, waarbij het recreatief lopen de grootste doelstelling was.

In 2000 is dan toch besloten tot de oprichting van een echte vereniging, met een 3-tallig bestuur, statuten, contributie, een jaarlijkse ledenvergadering en het organiseren van diverse festiviteiten.
Ondanks dit officiƫle tintje is er weinig veranderd aan de doelstelling van L.G.G.

Ontspanning, gezelligheid en sportiviteit zijn belangrijker dan prestatie.

Trainen, wedstrijden en af en toe een feestje

De club groeide uit van een groepje dat op een vaste avond in de week trainde, naar een groep die samen naar wedstrijden ging en af en toe een feestje organiseerde.

Het sociale aspect blijkt ook uit het feit dat iedereen in de club op vrijwillige basis zijn of haar bijdrage levert.

Vanuit L.G.G. is ook de stichting ‘Ganzenvenloop’ ontstaan; een prestatieloop in september met start en finish bij Sportpark ‘De Leeuwerik’ te Galder. Door omstandigheden is dit evenement in 2020 en 2021 niet doorgegaan, maar hopelijk staan we snel weer aan de startblokken om met dit traditionele en vooral gezellige sportevenement van start te gaan.

Omdat Loopgroep Galder leden heeft van beide zijden van de grensstreek, zijn wij een internationale club.